U bevindt zich > home > kalender NL   FR   EN

Kalender activiteiten voor 2023 en 2024

Op zaterdag 23 september 2023 bezoek aan het Stoomfestival Mariembourg (50 jaar!).

Programma

Heenreis naar Mariembourg met reguliere treinen in de voormiddag. Stoomtreinrit van Mariembourg naar Treignes en terug, met bezoek aan het spoormuseum in Treignes. Observeren van manoeuvrerende stoomlocomotieven en diverse activiteiten. Lichte cafetariamaaltijd.

 

Bezoek Busworld tussen 9 en 11 oktober 2023 in Brussel.

Liefhebbers van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autobussen (aandrijving, reizigerscomfort, toegankelijkheid, verkeersveiligheid, enz.) kunnen in REBO-gezelschap de wereldwijde autobus- en reisbussenbeurs Busworld bezoeken (Heizel, Brussel), dit voor het eerst sinds 2019. Geïnteresseerd? Geef ons een seintje reizigersbond@telenet.be

 

Zaterdagnamiddag 14 oktober 2023: bezoek aan het tram- en busmuseum Antwerpen, met gids Walter Ceulemans.

Programma

REBO-lid Walter Ceulemans gidst ons vanaf 14u00 door de prachtige collectie van de zorgvuldig gerestaureerde stads- en streektrams en autobussen in de stelplaats Groenenhoek, op ca. 400 m van het treinstation Antwerpen-Berchem.

Voor inlichtingen, stuur een berichtje naar reizigersbond@telenet.be.

Zaterdag 28 oktober 2023: Bezoek aan La Louvière en Binche.

   

Programma

Trein naar La Louvière-Centre. Aankomst in museum Keramis, musée de la Céramique. Onthaalkoffie in het museumscafé Café des faïenciers . Vrij museumbezoek ca. 90 minuten. Lichte maaltijd in het museumscafé (gereserveerde tafel). Met trein van 14u12 naar Binche, aankomst 14u48. Vrij bezoek in het Musée du Masque, op ca. 650 meter van het station.

Voor interesse, contacteer ons via het mailadres: reizigersbond@telenet.be.

 


Artikels van De Verkeersspecialist en Boekennieuws zijn te vinden in de rubriek Boeken & artikels

Indien je geïnteresseerd bent in één van de activiteiten gelieve per e-mail (reizigersbond@telenet.be) contact te nemen met de Vlaamse Reizigersbond (Rebo) vzw. U ontvangt dan verder persoonlijk de meest actuele info.

De deelneming (toegangsgeld, gids, ...) gebeurt tegen de meest voordelige prijs en wordt onmiddellijk ter plekke afgerekend.

Verplaatsings-, verblijfs- en maaltijdkosten zijn voor eigen rekening.

De deelneming aan de excursies gebeurt op eigen risico