U bevindt zich > home > werkgroep toegankelijkheid NL   FR   EN
 

Wij hebben de droeve plicht u ter kennis te brengen dat de heer Firmin Criel, medestichtend lid en bestuurslid van vzw Reizigersbond (REBO), op 2 februari jl. is overleden.

Wie was Firmin Criel?

Het mooiste eerbetoon aan Firmin Criel is allicht om zijn strijd voor beter toegankelijk openbaar vervoer onverdroten verder te zetten. Voor REBO blijft dit een prioriteit. (25 februari 2016)

 • Reizigersbond vzw geeft een lezing tijdens het Mobiliteitscongres 'Iedereen op weg'.

  https://gallery.mailchimp.com/8b4223c2aec7619ff0c604213/images/8714f295-3903-4ce1-84b6-262588e7782a.png

  Wil je weten welke stappen er vandaag in Vlaanderen gezet worden om het vervoersaanbod van mensen met een mobiliteitsbeperking te verbeteren? Wat de plannen van de NMBS en De Lijn zijn, hoe de nieuwe Mobiliteitscentrales Aangepast Vervoer werken?

  Mobiliteitscongres ’Iedereen op weg’

  We laten ons inspireren door goede voorbeelden uit heel Europa en zoomen in op hoe men er bijvoorbeeld in Denemarken met succes in slaagt om alle vervoersactoren efficiënt te doen samenwerken. Dit met zowel een grotere klantentevredenheid als een betere kostenefficiëntie tot gevolg. Kan dit in Vlaanderen ook? Denk mee en kom luisteren naar wat onze beleidsverantwoordelijken hiervan denken.
  Het congres richt zich op een breed publiek zoals gebruikers, welzijnssector, lokale besturen, de vervoerssector en beleidsverantwoordelijken en wordt georganiseerd met steun van het Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken. Op de website van MeerMobiel kom je meer te weten.

   
 • Tekst over integrale toegankelijkheid, geschreven naar aanleiding van het belangenhebbendenforum van De Lijn op 4 juni 2013 (31 december 2013)